Gerla in het kort

Nuchter

Ik ben opgegroeid in de Brabantse plattelandsdorpen Giessen en Rijswijk waar “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” de levensfilosofie is. 

Leergierig

Naast mijn studie Internationaal Management heb ik ook de eerstegraads lerarenopleidingen voor Algemene en Bedrijfs-economie afgerond en heb ik de opleiding Impactmanagement gevolgd bij Avance impact.

Veelzijdig

In mijn 20-jarige loopbaan ben ik actief geweest in diverse functies zoals docent, onderzoeker en adviseur voor verschillende werkgevers in uiteenlopende sectoren.  

Avontuurlijk

Naast Barcelona en Australië heb ik 4 jaar lang miljoenenstad Santiago de Chile als thuisbasis gehad. Ik voel me snel ergens snel thuis en kan goed omgaan met een andere cultuur.    

Over...

...Gerla van Breugel

Ik ben een geboren en getogen Brabantse die Internationaal Management heeft gestudeerd in Maastricht en Barcelona. Na een jaar backpacken in Australië heb ik sinds 2000 voornamelijk gewerkt als docent en onderzoeker in het sociaaleconomisch domein. Van 2011-2015 woonde ik in de Zuid-Amerikaanse stad Santiago de Chile. Daar heb ik gewerkt als docent en onderzoeker op diverse universiteiten en als consultant voor het regiokantoor van de Verenigde Naties.


In Chili maakte ik kennis met sociale ondernemingen en in 2019 ben ik een bedrijf begonnen dat dit type organisaties helpt bij het realiseren van (nog) meer positieve impact. Door de opleiding tot impactmanager te volgen bij Avance Impact heb ik mijn onderzoek en adviesvaardigheden op het gebied van impact verdiept en verbreed waardoor ik allerlei impactgerichte organisaties kan begeleiden. 


Ik woon samen met mijn vriend Thijs op de Vlietmolen en in mijn vrije tijd roei ik op de Linge, doe aan yoga, maak  wandelingen en zing in een popkoor. Ook probeer ik bij te dragen aan een betere wereld. Hoe? Zie Sustainable Development Goals & Gerla

Sustainable Development Goals & Gerla

Met mijn bedrijf wil ik bijdragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals. Dit doet ik indirect door organisaties die bijdragen aan een of meerdere van deze doelen te helpen om (meer) impact te maken op deze doelen. Ook ben ik lid de Happy Planet Professionals: een beweging van maatschappelijk bewuste zelfstandige professionals die willen bijdragen aan een betere wereld. 

 

Daarnaast probeer ik op kleinere schaal direct aan een aantal SDGs bij te dragen door: 

  • Zo weinig mogelijk spullen te kopen en als er iets gekocht  wordt dan zo veel mogelijk te kiezen voor tweedehands spullen of spullen die gemaakt zijn met aandacht voor menswaardige productie en duurzaam materialengebruik(SDG 12); 
  • Voor reizen zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer en de fiets in plaats van de auto en het vliegtuig (SDG 13); 
  • Als vrijwilliger onderzoek te doen naar rivierafval voor Stichting Schone Rivieren (SDG 14).